Információ

ZöldSÉK Sátor

A ZöldSÉK (Sokan az Élhető Környezetért) sátorban a napok folyamán vetítésekkel, előadásokkal,  játékokkal, foglalkozásokkal várjuk a fesztivál látogatóit.
Közel az élhetőséghez, a természet adta élményekhez várjuk az érdeklődőket.
 

2014. július 5, szombat

09:00 - 12:00  ZÖLDség a javából - Biozöldség kóstolás a Népfőiskolán
...és hogy sportos légy kerékpárral tesszük meg odáig a távot! Közben útba ejtjük a lakiteleki Eötvös Iskolát, ahol a legZÖLDebb megoldásokat választották az energiatakarékosság jegyében.

09:00  Zöld Mozi: HOME (filmvetítés)

 

12:00      Ne lépd át! – diák performance a fenntarthatóság jegyében :)

 

13:00  Vajákolás: Megfejtjük a megismert gyógynövények, fűszernövények titkát, feldolgozásának, hasznosításának mikéntjére mutatunk példákat. Teaház és szépségszalon nyílik a sátorban: arcpakolást, puhító kézfürdőt, gyógyító lábáztatót, fürdőolajakat és kence-ficéket készítünk természetes alapanyagokból vagy éppen a kamrapolcon találtakból. Lágy zene, kellemes illatok, finom teák!

14:00 – Állati kommandó  - Nyomgyűjtéssel, élőlények természetbeni viselkedésével és szerepükkel foglakozó kis túra a Tőserdő területén.

 

15:00     Szatyor Kör – Kecskemét -  Bérces Dóra beszél a mozgalmukról.
A Szatyor Kör egy jól működő szervezet, melyben Kecskemét város lakóinak hozzájuk csatlakozó része jól összehangoltan juthatnak hozzá őstermelői termékekhez.

 

17:15   A Petőfi Népe ZöldKvíz sorsolása
Melyben a három szerencsés játékos vadiúj, értékes bringát nyer.

 

19:00 Tombola sorsolás -  napközben a sátornál kitöltött kvíz sorral automatikusan részt vesznek a látogatók e tombola játékban, melynek keretén belül a nyeremények között kisorsolunk helyi bio finomságokat, kézműves tárgyakat, hasznos és haszontalan, de természetes holmikat.

 

2014. július 6, vasárnap

 

08:00 – Madárgyűrűzés a Magyar Madártani Egyesület madarászával

 

09:00 – Zöld Mozi: Madarak vándorlása (filmvetítés)

 

10:00 –  A GÖRDÖGÖK csapata Szolnokról invitálja a fesztivál látogatóit egy játékos tájékozódási kerékpáros versenyre és ügyességi feladatokkal, KRESZ kvízzel szeretnék elmélyíteni az érdeklődők tudását a két keréken való közlekedés szépségéről, szabályairól.

 

11:00 – 12:00 Ökológiai Meztéllábnyom – a Kajárpéci Vízirevű előadása

 

12:00- Zöld MoziPlanet Earth: Bolygónk, a Föld (filmvetítés)

 

14:00   Mesél az erdő – Felfedező séta az erdőben. Az együttélés szellemében, az erdőjárás tudományának rejtelmeibe vezeti be az érdeklődőket a túravezető.

 

15:30 – Szelektív hulladékgyűjtés Lakiteleken - A 2015. évben bevezetésre kerülő szelektív hulladékgyűjtésről tart előadást: Szűcs Pál, Abdiás Kft. (Laki-Gazda Kft.)

Közben gyerekeknek játékos szelektív gyűjtési bemutató, "Hova dobjam?" címmel.

16:30     PET-TUTI építés
Mi az a Pet-tuti? Merülhet fel a kérdés.. hát, ez egyszerű! az egy tutaj, melyet Pet palackok tartanak fenn. Ha megépült, kipróbáljuk a Holt-Tisza vizénél!

 

16:00 – Zöld Mozi: Vad Magyarország (filmvetítés)

 

18:15 - Tombola sorsolás -  napközben a sátornál kitöltött kvíz sorral automatikusan részt vesznek a látogatók e tombola játékban, melynek keretén belül a nyeremények között kisorsolunk helyi bio finomságokat, kézműves tárgyakat, hasznos és haszontalan, de természetes holmikat.