Információ

Kézműveseknek, árusoknak

Információk kézműveseknek, árusoknak, vendéglátósoknak!

 

KÉZMŰVESEK


A Széna vagy Szalma Fesztivál 2014. évi rendezői felkérték a Hírös Garabó Nonprofit Közhasznú Kft-t a fesztivál kézműves vásárának megszervezésére.

A jelentkezési  határidő: 2014. június 30. hétfő éjfél.

A meghíváskor természetesen mérlegeljük, hogy ne legyen túlkínálat az egyes szakmákban illetve minőségi, megfelelően széles választékot tudjunk nyújtani a látogatóknak. A helyek kijelölése az egyes szakterületek figyelembe vételével a jelentkezés sorrendjében történik, érkezéskor ezt rögtön elfoglalhatják.

Jelentkezési lap letöltése >>

Az idei évben a jelentkezést a  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  címen tudjuk fogadni.

Felhívjuk a jelentkezők figyelmét arra, hogy a pénteki napon 14.00 óráig, míg a szombati napon 7.30 óráig állíthatnak sátrat, ezért javasoljuk, aki teheti a torlódás elkerülése végett pénteken érkezzen a helyszínre!

 

VENDÉGLÁTÓSOK
 

Ugyanígy a Széna vagy Szalma Fesztivál szervezői a vendéglátással kapcsolatos teendőket és felelősséget is kiszervezték a Vándorok Társasága Kft.-nek.

Az ezzel kapcsolatos dolgokkal kérjük ne a szervezőséget, hanem a Vándorokat keressék az alábbi elérhetőségen:
Szertel Sándor
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Akár kézműves-árusként akár látogatóként érkezik hozzánk, mindenképpen szeretettel várjuk, hozza párját, családját is, legyen ez a hétvége a közös kikapcsolódásé!

 

A fesztiválról

Emberek! Kidoboltatik és kikiáltatik:
Július havának elejébe eljő vala ismét a Tőserdőben az Széna vagy Szalmának ideje!

Az idei esemény a tavaly júliusban negyedjére is sikeresen megtartott Széna vagy Szalma című népi hagyományokon alapuló és a gyökerekhez visszatérő tartalmas és kulturális értékekben gazdag rendezvény folytatása kíván lenni. A rendezvény három napja alatt a folklór és a hagyomány lesz főszerepben, mely minden programunkban megnyilvánul.

Mindezek mellett célunk a természet, a helyi flóra és fauna bemutatása a Nemzeti Park munkatársainak segítségével. Tapasztalatunk szerint egyre inkább ez a természetes és autentikus közeg, szórakozási forma mozgatja meg leginkább az embereket, nem beszélve a mindenki által kedvelt vásári forgatagról, ahol szép, minőségi, érdekes és hasznos portékák találhatnak gazdára.

A rendezvényre a belépés 0-99 éves korig INGYENES.

Programjainkban igyekszünk minden rétegnek és generációnak elfoglaltságot és szórakozást nyújtani. A családosoknak a gyermekprogramokkal, báb- és szabadtéri színházzal, valamint előadásokkal, a fiatalabbaknak a színvonalas esti koncertekkel, táncházzal.

Az esemény fő szervezője a Templom-Halom Lakitelek Nonprofit Kft és a TÖLGY Alapítvány, társszervezője Lakitelek Önkormányzata.

A nálunk fellépő előadók minősége, a programok sokszínűsége, illetve a több helyszínen történő események sokasága méltán nyerheti el ismét a környék, valamint a kistérség egyik legrangosabb rendezvénye jelzőt.

Reményeink szerint az eseményre idén is több ezren lesznek kíváncsiak a nyári hétvégéken amúgy is nagy számban látogatott Tőserdőben. A rendezvény összképét erősíti a táj, a Holt-Tisza part páratlan szépsége, a tölgyes erdő és a környezetbe helyezett kézműves kirakodók áradata, ami minden bizonnyal ismét különleges hangulatot kölcsönöz majd a helynek.

Általánosságban elmondható, hogy a hagyományos népzenéken kívül mai, fiataloknak szóló nagyszínpados koncertek, szabadtéri színház, bábszínház, mutatványosok, utcazenészek, lovasbemutatók és íjászkodás teszi sokszínűvé a nyári eseményt.

A rendezvény napjai alatt a Tőserdőbe vezető utakat lezárjuk, hogy kézműves standokkal és családokkal legyen teli a helyszín, ne pedig autókkal. Csak az ott élő üdülő tulajdonosoknak lehet majd behajtani a lezárt területre.
Arra törekszünk, hogy a hozzánk ellátogató valóban minőségi áruval találkozhasson, ezért szeretnénk kiszűrni a máshol oly divatos „kínai”, valamint a pár forintos műanyag termékeket. Ezért a rendezvény szervezői fenntartják a jogot arra, hogy a termékeket előzetesen megszemléljék, és ha az adott termék nem felel meg az általuk támasztott követelményeknek a vásárból kizárják. A feltételrendszer nem túlságosan bonyolult, a terméknek lehetőleg magyarnak és/vagy kézműves terméknek kell lennie.

Alkategóriák

  • Bővítmények

    A Joomla! tartalomkezelő rendszer bővítmények használatával különféle típusú weblapok készítését teszi lehetővé. A bővítményeknek 5 alaptípusa van: komponensek, modulok, sablonok, nyelvi kiegészítők és beépülő modulok. Webhelyed mindazokat a bővítményeket tartalmazza, melyek egy egyszerű magyar nyelvű webhely készítéséhez szükségesek, viszont minden típusú, több ezer, további bővítmény áll a rendelkezésedre. A Joomla! Extensions Directory (Joomla! Bővítménytár) a Joomla!-bővítmények legnagyobb lelőhelye.