Információ

A fesztiválról

Emberek! Kidoboltatik és kikiáltatik:
Július havának elejébe eljő vala ismét a Tőserdőben az Széna vagy Szalmának ideje!

Az idei esemény a tavaly júliusban negyedjére is sikeresen megtartott Széna vagy Szalma című népi hagyományokon alapuló és a gyökerekhez visszatérő tartalmas és kulturális értékekben gazdag rendezvény folytatása kíván lenni. A rendezvény három napja alatt a folklór és a hagyomány lesz főszerepben, mely minden programunkban megnyilvánul.

Mindezek mellett célunk a természet, a helyi flóra és fauna bemutatása a Nemzeti Park munkatársainak segítségével. Tapasztalatunk szerint egyre inkább ez a természetes és autentikus közeg, szórakozási forma mozgatja meg leginkább az embereket, nem beszélve a mindenki által kedvelt vásári forgatagról, ahol szép, minőségi, érdekes és hasznos portékák találhatnak gazdára.

A rendezvényre a belépés 0-99 éves korig INGYENES.

Programjainkban igyekszünk minden rétegnek és generációnak elfoglaltságot és szórakozást nyújtani. A családosoknak a gyermekprogramokkal, báb- és szabadtéri színházzal, valamint előadásokkal, a fiatalabbaknak a színvonalas esti koncertekkel, táncházzal.

Az esemény fő szervezője a Templom-Halom Lakitelek Nonprofit Kft és a TÖLGY Alapítvány, társszervezője Lakitelek Önkormányzata.

A nálunk fellépő előadók minősége, a programok sokszínűsége, illetve a több helyszínen történő események sokasága méltán nyerheti el ismét a környék, valamint a kistérség egyik legrangosabb rendezvénye jelzőt.

Reményeink szerint az eseményre idén is több ezren lesznek kíváncsiak a nyári hétvégéken amúgy is nagy számban látogatott Tőserdőben. A rendezvény összképét erősíti a táj, a Holt-Tisza part páratlan szépsége, a tölgyes erdő és a környezetbe helyezett kézműves kirakodók áradata, ami minden bizonnyal ismét különleges hangulatot kölcsönöz majd a helynek.

Általánosságban elmondható, hogy a hagyományos népzenéken kívül mai, fiataloknak szóló nagyszínpados koncertek, szabadtéri színház, bábszínház, mutatványosok, utcazenészek, lovasbemutatók és íjászkodás teszi sokszínűvé a nyári eseményt.

A rendezvény napjai alatt a Tőserdőbe vezető utakat lezárjuk, hogy kézműves standokkal és családokkal legyen teli a helyszín, ne pedig autókkal. Csak az ott élő üdülő tulajdonosoknak lehet majd behajtani a lezárt területre.
Arra törekszünk, hogy a hozzánk ellátogató valóban minőségi áruval találkozhasson, ezért szeretnénk kiszűrni a máshol oly divatos „kínai”, valamint a pár forintos műanyag termékeket. Ezért a rendezvény szervezői fenntartják a jogot arra, hogy a termékeket előzetesen megszemléljék, és ha az adott termék nem felel meg az általuk támasztott követelményeknek a vásárból kizárják. A feltételrendszer nem túlságosan bonyolult, a terméknek lehetőleg magyarnak és/vagy kézműves terméknek kell lennie.